Lespraktijk

Bij lespraktijk Musicianbase kunnen leerlingen van alle leeftijden beginnen met de basis van iedere muzikant. Met het uitgangspunt van ‘real-life’ situaties richt ik me vooral op de beginselen die iedereen nodig heeft om thuis te kunnen spelen, wellicht doorgaand naar het voorbereiden voor het bandcircuit. Dat betekend dat, in tegenstelling tot een conventionele muziekschool,  noten lezen niet aan de orde komt tenzij de vraag daarnaar is.

Uit ervaring weet ik dat er soms informatie jouw kant op komt waar je eigenlijk niets mee wilt doen. De lessen die je bij Musicianbase krijgt zijn gebaseerd op een deel gehoortraining en verder alle technieken en nummers die jij zou willen kunnen. Uiteraard moet je ergens mee beginnen dus het hoognodige wordt altijd geleerd. Om een wat beter beeld te geven hoe de eerste paar lessen eruit zien volgt hier een overzicht wat mogelijk is:

De basis is eerst een aantal akkoorden en slagen leren om zo snel mogelijk liedjes te kunnen spelen. Door middel van liedjes spelen wordt deze kennis uitgebreid met nog meer variaties en akkoorden. Van daaruit komen er ook meerdere technieken aan de orde, zoals bijvoorbeeld tokkelen. Ook zal er voor een groot deel aandacht uitgaan naar gehoortraining.
Hier zullen we eerst beginnen met wat akkoorden en slagen. Daarna zo snel mogelijk nummers spelen. Startende met wat eenvoudige nummers gaan we zo het repertoire en de kennis van akkoorden en technieken vergroten. Vooral de wens van de leerling is belangrijk in de keuze van de nummers.
We beginnen eerst met de techniek, gelijk door nummers mee te spelen. De nummers worden steeds moeilijker dus de techniek zal speelsgewijs steeds vooruit gaan. Als leerling kom je iedere les met jouw eigen muziekkeuze aan die we dan op gehoor en ervaring gaan uitzoeken. Op die manier kan je thuis aan de slag zonder de hulp van internet en kun je jezelf alle nummers aanleren die je zou willen kunnen spelen.
Zowel de conventionele, klassieke manier met noten lezen en etudes is mogelijk, maar een andere weg om te bewandelen is die van het pop circuit. Bij deze weg krijg je eerst de basis uitgelegd van de vingerhouding, akkoorden opbouw en vervolgens gaan we aan de slag met nummers naspelen en uitpluizen. Op die manier trainen we ook het gehoor

Verder is zang of theorie uitleg ook mogelijk of wellicht zou je nog iets anders willen. Dit kan altijd in overleg dus neem in dat geval contact op via de contact pagina.